FAQ: Hvilken familiebil er den bedste?

familiebil

Hvilken familiebil er den bedste? Er det en SUV, en MPV’er, en stationcar eller noget helt fjerde? Det kommer 100% an på din familie og jeres behov. På denne side opstiller vi nogle familie-behov, der kan afgøre valget. Måske kan du genkende din familie?

Hvad er en god familiebil?

En god familiebil kan være mange ting, alt efter din familiekonstellation og jeres behov. Når det er sagt, er der nogle kvaliteter, som næsten alle børnefamilier leder efter, når de søger bil:

  • Plads
  • Komfort
  • Sikkerhed

Plads

Som børnefamilie kan man næsten ikke få plads nok. For det første fylder flere mennesker flere sæder – that’s a fact. Derudover er der også en masse ting, som følger med, når man har børn – og det fylder bestemt også: børnesæder, barnevogn, kufferter, legetøj, rideudstyr, køletaske, cykel, kæledyr og alt mulig andet. Derfor er plads typisk det første ord, som bliver nævnt, når vores kunder med børn fortæller os, hvilket behov de har til en god familiebil.

Komfort

I en god familiebil er det ikke nok, at der er plads til familien, der skal også være plads til komforten. Komfort er vigtigt, når familien skal på tur. Der er altså langt til Gardasøen, hvis ventilationen er dårlig, hvis solen blænder dig hele vejen eller hvis børnene ikke kan få opladet deres iPads på turen. For far kan komforten ligge i et godt udsyn, og for mor kan komforten ligge i bilens display-muligheder. Én ting er dog sikkert, komfort er af ekstra stor betydning, når børnefamilier køber bil.

Sikkerhed

Det giver næsten sig selv, at sikkerheden bliver prioriteret endnu mere, når du skal købe en god familiebil. De fleste ønsker selvfølgelig meget sikkerhed, når de køber en bil, men det er bare noget andet, når bilen som standard skal køre rundt med børn – så kan vi næsten ikke få sikkerhed nok.

Plads, komfort og sikkerhed er de tre behov, som børnefamilier prioriterer højest. Af samme grund falder valget også ofte på de tre biltyper: Stationcar, MPV og SUV, som næsten altid dækker de tre behov (læs om de forskellige bilklasser).

Men hvilken familiebil skal du så vælge? Det svarer vi på i næste afsnit, for det afhænger nemlig af din prioritering.

Overblik: De 3 familiebiler

  • Stationcar
  • SUV
  • MPV

Stationcar – Den prisvenlige familiebil, som ligger godt på vejen

Ens for både stationcar, SUV og MPV er, at de alle er kendt for at have masser af plads, masser af komfort og masser af sikkerhed. Men hvorfor så vælge en stationcar frem for de andre to bilklasser?

Køreglæde

Du skal vælge en stationcar, hvis du vil have en familiebil, hvor du som far eller mor stadig ønsker stor køreglæde. Det er ikke nok for dig, at bilen har plads til jer alle. Det må også godt være lækkert at køre i bilen. En stationcar ligger godt på vejen og er behagelig at styre. Derfor vil bilferien til Gardasøen også være sjovere for dig, fordi du kan mærke bilen i svingene gennem bjergene. Så hvis du går op i, at familiebilen også skal vælges for at tilfredsstille din køreglæde, så kan en stationcar være den rette vej at gå.

Billig familiebil

Det er dyrt at have børn. Det er vi flere, der kan skrive under på. Og det kan også være en god grund til at vælge en stationcar. Er du ude efter en billig familiebil for at spare lidt i det stramme budget? Så skal du kigge i retningen af stationcars. Som udgangspunkt vil en stationcar i gennemsnittet være en billig familiebil sammenlignet med de andre to biltyper. Først og fremmest er købsprisen i gennemsnittet lavere, omend stationcars kommer i mange forskellige prisklasser. Derforuden er en stationcar også mere brændstofeffektiv end SUV’en og MPV’en. Den grønne ejerafgift – tidligere vægtafgift – vil også typisk være billigere, da en stationcar ikke er lige så bombastisk og tung, som de andre to – og fordi den ikke bruger nær så meget brændstof. Som skrevet et par gange, skal alt dette ses i lyset af, at der er findes forskellige slags stationcars, hvorfor bilerne ikke altid kan siges at være de billigste familiebiler.

Hos N.O. Jensen kan du finde disse herligheder inden for stationcars:

stationcar - familiebil

SUV – Den sikre familiebil med masser af udsyn

En SUV er en stor og terrængående biltype, hvor du træder ind i bilen, i stedet for at træde ned i bilen. Det gør, at du får bedre udsyn ud over vejen. I SUV’en er der er plads til familien med to voksne og 2-3 børn. Det er typisk en 5-personers-bil, men SUV’en kan også fås med 7-sæder. Dog vil nogle mene, at det så nærmere bliver en MPV, hvilket i nyere tid er en stor diskussion. SUV’en har masser af plads, men den tilbyder ikke et lige så stort et bagagerum som de andre to familiebiler. Så hvis pladsen er det vigtigste af de tre faktorer: plads, sikkerhed og komfort, så kan det være, du skal kigge efter en stationcar eller MPV i stedet.

Familier med større børn

Flere kalder SUV’en den perfekte bil for familier med større børn. Det skyldes, at de fylder mindre – selvom det lyder mærkeligt. Derudover betyder større børn jo ofte også, at du formentlig har lidt år på bagen. Og her er SUV’en perfekt ved, at bilen ikke er lige så lav som en stationcar. Det er mageligt at sætte sig ind og mageligt at bære varer ud af bilen.

Sikkerhed

Vi kalder SUV’en for den sikre familiebil. Her taler vi ikke bare om det sikre valg, men vi taler selvfølgelig også om SUV’en store sikkerhed. Det føles bare mere sikkert at sidde i en SUV; det er en stor firehjulstrækker, som står urokkeligt på vejen og som giver et godt udsyn ud over kørebanerne. I og med at sæderne er placeret højere, vil du også opleve færre rystelser. Sammenlagt føles en SUV bare mere sikker, selvom sikkerhedsudstyret kan være lige så stort i en MPV eller stationcar.

Lækker familiebil

Nu har vi allerede kaldt SUV’en for stor og stærk, og det betyder naturligvis også, at mange finder SUV’en flot og attraktiv. SUV’en er lækker, og modsat de andre to biltyper, er der mange ikke-familier, der også vælger en SUV. Det skyldes, at de får en alt-i-en-bil. De får en fed bil, som trækker godt og som har et godt udsyn ud over vejen. Derudover er der plads nok til golfudstyr og børnebørn såvel som fremtidige børn.

Hos N.O. Jensen kan du finde disse fede SUV’er:

SUV-familiebil

MPV – En 7-personers-bil med plads til alle

7-personers-bil med masser af plads

MPV’en er en 5- eller 7-personers-bil, som ikke sparer på pladsen. ‘Plads’ er og bliver den største grund til, at familier vælger en MPV – og det er ofte en 7-personers-bil, som den store familie går med. MPV’en er høj som SUV’en og lang som en stationcar. Derfor kan den siges at være en god krydsning af begge biltyper.

Stor fleksibilitet

MPV står for “Multi Purpose Vehicle”. Det betyder, at den har mange anvendelsesmuligheder, og netop den del er en kæmpe fordel for familierne. I en 7-personers-bil får du muligheden for at lægge de bagerste sæder ned, og derfor er bilen fleksibel i forhold til familiens alsidige hverdag. Med den store rummelighed får du plads til jagtudstyr og jagthund den ene dag, mens du næste dag kan køre din datter og hendes veninder til håndbold. Familien får ikke bare plads i bilen til at køre mod Gardasøen, de får også albueplads til at hygge sig imens. Det skal siges at være en stor fordel, når man pludselig holder i de tyske køer.

Er der nogen ulemper?

Det lyder jo som den ultimative familiebil, og det er det også for mange. Men hvorfor er der så nogle familier, der ikke vælger MPV? Det skyldes blandt andet prisen. Som tommelfingerregel er det billigere at producere små biler; desto større bilen bliver, desto dyrere bliver den også. Det samme gælder brændstofforbruget og den grønne afgift. Det gælder dog ikke altid, og igen afhænger det af bilmærke og biltype.

Dit valg

Har du 3-5 børn, så er en 7-personers-bil – MPV – en strålende bil, der giver dig plads til det hele, og det må bare siges at være den mest væsentlige fordel.

Køreteknisk handler bilvalget om, hvad du er mest til. SUV’en og MPV’en giver dig et godt udsyn og en køretur, hvor du ikke føler, du skal styre bilen særlig meget på vejen. Men det at styre bilen er jo også modsat noget, som mange netop værdsætter, og derfor handler valget i bund og grund om, hvad der gør dig glad – og hvad der gør din familie glad.

Opsamling – den bedste familiebil

Så hvad er den bedste familiebil? Den bedste familiebil er den, der er bedst til jeres behov:

Stationcar

Vil du have en økonomisk, attraktiv familiebil, som samtidig giver dig masser af køreglæde, så skal du overveje en stationcar.

SUV

Vil du have en terrængående firehjulstrækker med godt udsyn og plads til familien, så skal du overveje en SUV.

MPV

Vil du have plads til 3-4 børn, golfudstyr og hund, så får du det hele i den store MPV’er.

Familier er forskellige

Vi bliver nødt til at indskyde, at de tre biltyper og de tre faktorer: plads, komfort og sikkerhed – er listet ud fra de klassiske familiebehov og familievalg. Men alle familier er forskellige, og det samme gælder behovene.

familiebiler

En familie kan også have et ønske om:

En grøn familiebil

Vi lever i en tid, hvor klimaet kalder, og teknologien svarer. I dag er der masser af grønne biler: elbiler, plug in-hybrid-biler og endda brintbiler. Vi har samlet vores udvalg her:

En god bil til den lille familie

Det er ikke alle familier, som består af flere børn. Nogle har ét barn, og nogle har ingen. For jer er en familiebil ikke altid ensbetydende med masser af plads, og vi vil i virkeligheden vove at påstå, at I har muligheden for at vælge frit på alle hylder.

En bil nr. 2

Når vi taler om en familiebil, taler vi om familiens primære bil. Men mange familier har to biler, og det er jo en væsentlig faktor, da det kan have betydning for valget af familiebil. Hvis du skal bruge to biler, kan det være, at dit valg af primær familiebil i højere grad defineres af prisen og i mindre grad af pladsen. Bil nummer 2 er ofte den lille økonomiske bil. Her kan du blandt andet overveje en Suzuki Swift, en Hyundai i10 eller måske en Mazda 2. Mange familier kigger også efter brugte biler, når de leder efter bil nummer 2.

Tak for din tid

Vi håber, at du fik en idé om, hvad du som familie skal prioritere imellem, når I skal købe familiebil. Du kan læse dig til nok så meget, men vi mener altid, at det er en god idé at prøve bilerne bag rattet. Så tag endelig familien med forbi N.O. Jensen, så kan vi sende jer på vejene i lidt forskellige familiebiler.

N.O. Jensen – Vi ses på Hattemagervej 16, 9000 Aalborg.

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig og modtag tilbud og nyheder direkte i din indbakke!