FAQ: Hvad gør du, hvis dit bildæk punkterer?

Punkteret bildæk: Hvad gør du?

Forestil dig, at du er på vej til en vigtig aftale. Solen skinner, radioen spiller din yndlingssang, og du har landevejen for dig selv. Pludselig mærker du, at bilen begynder at trække til den ene side, og du hører en susende lyd. Er du forberedt på et punkteret bildæk?

Et punkteret bildæk kan ske når som helst og hvor som helst. Et punkteret bildæk skaber en frustrerende og potentielt farlig situation, men med den rette viden og forberedelse kan du håndtere det sikkert og effektivt.

Et punkteret bildæk opstår, når en skarp genstand som et søm, et glasstykke eller en sten trænger ind i dækket og forårsager et hul, som resulterer i lufttab. Det kan også ske som følge af slid eller strukturelle svagheder i dækket.

I denne artikel vil vi gennemgå:

  • Hvordan du kan opdage en punktering
  • Hvordan du skal forholde dig, når dit dæk er punkteret
  • Hvordan du selv kan fikse et punkteret dæk midlertidigt
  • Hvordan du kan forebygge punktering
  • Hvordan vi hurtigt og effektivt kan hjælpe dig, når uheldet er ude

Tegn på punktering

Der er flere forskellige tegn på punkteret bildæk, som du bør være opmærksom på. Hvis du kender og er opmærksom på tegnene, kan du potentielt sikre dig selv mod de skader og uheld, der kan forekomme ved et punkteret bildæk.

Tegnene på punkteret bildæk omfatter:

Lufttab

Hvis dækket er tydeligt fladt, eller det mister luft hurtigt.

Køreegenskaber

Hvis dit dæk er punkteret, kan det nogle gange mærkes ved, at bilen trækker til den ene side.

Lyde

Hvis du kan høre en susende lyd fra bildækket.

Dæktryk advarselslys

De fleste moderne biler er udstyret med en dæktryksmonitor, som advarer dig med en advarselslampe, hvis dæktrykket bliver for lavt.

Hvis uheldet sker under en køretur, og du pludselig mærker tegn på, at dit dæk er punkteret, skal du huske at bevare roen. De farligste situationer opstår først, hvis du går i panik og kommer til at bremse for hårdt op eller glemmer at orientere dig i trafikken. Du skal blot sænke farten, finde et sikkert sted at stoppe og trække ind til siden af vejen.

– Med andre ord: Stands, sæt bilen i frigear og træk håndbremsen.

Når du holder sikkert, skal du tænde havariblinket og sætte advarselstrekanten op, så andre trafikanter kan se dig.

Hvordan kommer jeg videre?

Når du så holder i nødsporet og bander over at måtte udskyde din vigtige aftale, skal du vurdere, hvordan du bedst løser problemet. Mens nogle foretrækker at tage arbejdshandskerne på og udskifte det punkterede dæk med et lappekit eller reservehjul på stedet, foretrækker andre at ringe direkte efter hjælp. Opdager du nogle af de ovenstående tegn på punktering, kan du altid kontakte N.O. Jensen og få hjælp. Vi kan hente dig og din bil og fikse punkteringen.

Du har selvfølgelig også mulighed for at hjælpe dig selv. De fleste nye biler i dag har ikke et reservehjul, men kommer til gengæld med et såkaldt lappekit. Kittet består af et flydende lappemiddel og en lille kompressor. Med det kan du lappe hullet og pumpe dækket op igen. Husk, at et lappekit kun er en midlertidig løsning, så det er vigtigt at køre til dit lokale autoværksted så hurtigt som muligt for at få dækket repareret eller udskiftet korrekt.

Du skal altså – uanset hvad – forbi værkstedet, når dit dæk er punkteret, fordi de løsninger, du selv kan lave på vejen, kun er midlertidige. Ved at ringe direkte til N.O. Jensen sparer du tid og besvær, og du er samtidig sikker på, at dækket bliver repareret korrekt og sikkert.

Få N.O. Jensens hjælp

Mens det kan være fordelagtigt at have udstyr og viden til selv at reparere et punkteret bildæk med et lappekit, kan der også være mange tilfælde, hvor du hellere vil være fri. Eksempelvis kan du være havnet et sted, hvor trafikken gør det for farligt at arbejde på bilen, eller det kan være, at du har for travlt til at skulle gennemgå flere processer.

N.O. Jensen skadecenter er parat til at hjælpe dig, hvis du pludselig har et punkteret bildæk på vejen eller derhjemme. Vi kan hente dig og din bil, og du kan køre videre i en gratis lånebil, hvis du har brug for det. Med vores hjælp kan du hurtigt være på vej igen, og du kan desuden være sikker på, at alt arbejde på din bil bliver udført efter producentens forskrifter.

N.O. Jensen er din pålidelige løsning, hvis du føler dig usikker på at lave en midlertidig løsning på vejen.

Forbyg punktering

Det er både frustrerende og tidskrævende at ende med et punkteret bildæk. For at forebygge at det sker, er der flere ting, du bør huske. Først og fremmest skal du køre forsigtigt og undgå veje med mange huller og skarpe genstande. Kør langsomt over bump og forhindringer.

For at undgå at stå med et punkteret bildæk kan du holde et vågent øje med, hvordan dine dæk ser ud. Du skal især holde øje med synlige skader og slid. Hold øje med, at dækmønsteret ikke er slidt for langt ned, og udskift dækkene, hvis de er meget slidte eller beskadigede.

Sørg desuden for, at dine dæk er korrekt oppumpet. Korrekt dæktryk reducerer risikoen for punkteringer og forbedrer brændstoføkonomien. Det anbefalede dæktryk for din bil finder du i bilens manual eller på det lille mærkat, som enten sidder i handskerummet, i døren eller på benzindækslet.

Lapning af bildæk hos N.O. Jensen

Lapning af bildæk er en mulighed, hvis dit dæk er punkteret, men stadig i god stand. Ved lapning af bildæk spildes der færre ressourcer, og det er oftest en billigere løsning i forhold til udskiftning, hvis dækket ellers er i god stand. Hos N.O. Jensen giver vi dig selvfølgelig vores professionelle vurdering af, om det er bedst at lappe eller udskifte dækket.

Dækskifte hos N.O. Jensen

Hvis dit dæk punkterer, står vi klar til at hjælpe dig fra start til slut med at komme tilbage på vejen.

Kontakt os:

Mail: no@no-jensen.dk
Tlf.: +45 96316666
Web: https://www.no-jensen.dk/kontakt/

Scroll to Top

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Tilmeld dig og modtag tilbud og nyheder direkte i din indbakke!