Nye regler for prismærkning

Det skal være lettere for forbrugerne at gennemskue bilernes egentlig pris. Derfor har man som en del af den nye markedsføringslov vedtaget en regel der gør, at alle biler skal prismærkes med den totale pris for bilen inklusiv de obligatoriske leveringsomkostninger.

Forslaget imødekommes

Hos N.O. Jensen A/S imødekommer man tiltaget, der gerne skulle medvirke til at gøre en potentiel bilhandel mere gennemskuelig for kunden.

Gennemskuelige priser er et vigtigt parameter for både kunde og sælger, når der handles om de nye og brugte biler, og kunderne bliver i stand til at foretage en samlet vurdering af bilens pris.

Direktør hos N.O. Jensen A/S, Heine R. Hansen, fortæller i videoen her om den nye markedsføringslovs betydning for bilforhandlerne.

Kort skitseret er de væsentlige ændringer i reglerne for prismærkning:

  • Bilforhandlere skal fra den 1. april 2018 oplyse den samlede pris på bilen inklusive de obligatoriske leveringsomkostninger. Hidtil har leveringsomkostningerne været angivet separat.
  • Brugtvognsforhandlere skal fra 1. januar 2018 oplyse bilens produktionsår, hvis de kender eller burde kende det.
  • Butikker kan fra den 1. januar 2018 undlade at beregne en ny enhedspris for fødevarer, som sælges med rabat på grund af risiko for fordærvelse, fx fersk kød, fisk, grøntsager og brød. Reglerne skal gøre det enklere for butikker at undgå madspild.
  • Benzinstationer har fra 1. januar 2018 fået mulighed for at skilte med andet brændstof end benzin og diesel.
  • Ni bekendtgørelser bliver ophævet, fordi de er blevet erstattet af anden og nyere lovgivning

Kilde: forbrug.dk