Opdateret Mazda3 præsenteret i Japan

Japanerne får i disse dage som de første fornøjelsen af 2017-udgaven af Mazda3, der får en kosmetisk og teknisk opdatering. Det forventes, at den når Danmark omkring årsskiftet.

De synlige kendetegn er blandt andet et redesignet frontparti med en mere markant frontgrill og nye forlygter, der understreger det dynamiske præg, der kendetegner hele Mazdas nuværende modelprogram. Indvendigt er der kommet en opdateret instrumentering, og i midterkonsollen er den traditionelle håndbremsearm blevet erstattet af en kontakt til den elektriske håndbremse, hvilket har skabt mere aflæggeplads.

Mere kontrol, bedre komfort

Med den opdaterede Mazda3 indfører Mazda for første gang et unikt elektronisk system, G-Vectoring Control (GVC), der er med til at forstærke følelsen af at være ét med bilen. GVC reducerer behovet for at korrigere retningen med styretøjet og giver færre uønskede karrosseribevægelser ved retningsskift til gavn for både køreegenskaberne og komforten. Det sker ved et ellers umærkeligt indgreb i motorstyringen, hvorved momentet reduceres ganske kortvarigt, og vægtfordelingen mellem for- og baghjulene optimeres. 

Mere støjsvag dieselmotor

Motorprogrammet består som hidtil af 1.5- og 2.0-liters benzinmotorer samt en 2.2-liters dieselmotor. Sidstnævnte har fået en række nye teknologier, der gør, at den reagerer hurtigere på førerens input og samtidig giver en blødere motorgang med væsentligt mindre ”diesellyd”.

Nye og forbedrede sikkerhedssystemer

Med Mazda3 i 2017-udgaven introduceres også nye og opgraderede sikkerhedssystemer. Eksempelvis får det automatiske nødbremsesystem (Smart City Brake Support) større rækkevidde og bliver i stand til også at registrere og bremse for fodgængere. Nyt er også muligheden for at få sin Mazda3 leveret med full LED-forlygter, der i den mest avancerede version er inddelt i segmenter og således kan lyse udenom andre trafikanter uden at blænde dem.

  

Oprettet 04.08.2016